Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

andere

recensies

In de werken van Inge Dewilde treffen wij enkele contrasterende aspecten gevoelvol complementair vereend : Vrouwelijke warmte gestold tot brons. Een stuk realiteit die in poëzie en droom verglijdt.
Een soort tweestrijd tussen schroom en onbehagen, belokenheid en vertoon, openheid en afschermen, zwijgen en converseren.
Een stille aanwezigheid die zich ontegensprekelijk manifesteert in intieme gebondenheid .
B . D .


Harmagédon Bellegem

Na haar hogere studies aan Sint-Lucas te Gent behaalde Inge Dewilde meerdere onderscheidingen en selecties als keramistebeeldhouwster zowel in België als buitenland.
Recent doken uit haar creatieve visie een reeks MINIATUURSCULPTUREN op in brons. Het evolueerde vlug tot een totaal nieuwe wereld waarin opnieuw de nu duidelijker geabstraheerde menselijke figuren op een assemblage worden geplaatst en er met een poëtisch vleugje fantasie zorgen voor suggestieve aanwezigheid die tot communicatie uitnodigt.
Daarnaast rijzen dan haar solide overkomende dromerige en levensgrote BRONSFIGUREN: ook weer opdoemend uit een uitgesproken realistisch start-signaal , waarbij de zakelijke vormelijkheid telkens weer tot mijmerende gemoedsexpressies uitwaaiert. De rijke patines van natuurlijke bronstinten hullen de thematische aanspreking in een aanvullende sfeer van sereniteit en warme genietbaarheid

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu